Cazare Saliste – Sibiu

Comuna este situata în Depresiunea Salistei,in vestul judetului la 21 Km distanta de Sibiu, în zona dealurilor submontane ale Muntilor Cibin. Este comuna cu cel mai mare numar de sate din judet, având în componenta zece sate.

Nu este de mirare ca din comuna Saliste au intrat în cultura româneasca numeroase personalitati, printre care :
academicienii: Dionisie Romano, episcop de Buzau (1806 – 1873), Ioan Lupas, istoric (1880 – 1965), Onisifor Ghibu, pedagog (1883 – 1972), D.D.Rosca, filozof (1895 – 1980), Axente Banciu, filolog (1875 – 1959), Ionel Pavel, medic (n. 1897), Andrei Otetea, din Sibiel, istoric (1894 – 1977), iar alaturi de ei regizorul Victor Iliu (1912 – 1968), pictorul popular Picu Patrut (1818 – 1873), istoricul Ioan Moga (1902 – 1950) si multi altii.

Saliste este un viu monument al taranimii, al destoiniciei culturale si al staruintei neintrerupte a poporului nostru pe plaiurile ardelene.

Evenimente sustinute in apropierea comunei:

 • Fusion Festival Gura Raului – 10 km
 • Festivalul ARTmania – 20 km
 • Festival International de Jazz – 20 km
 • Festival International de Film ASTRA – 20 km
 • Festival de Moda “Feeric Fashion Days” – 20 km
 • Festival International de Teatru – 20 km
 • Festival International de Film Transilvania – 20 km
 • Targul de Craciun Sibiu – 22 km
 • Raliul Sibiului – 22 km
 • 25 de ore de Teatru Non-stop la Sibiu – 22 km

Pensiunea Domnescu

Pensiunea Domnescu si-a deschis portile în anul 2004, in orasul Saliste, asumându-si ca scop primirea fiecarui oaspete nu ca pe un client ci ca pe un prieten care se întoarce acasa.Caldura deosebita care înconjoara acest loc se datoreaza gazdelor sale, Maria si Costel Domnescu, care se implica, zi de zi, trup si suflet, în tot ce înseamna aceasta pensiune.

Pensiunea Domnescu Săliște (contact direct)

Costel Domnescu este chiar el bucatarul sef, oferind oaspetilor sai, în fiecare creatie culinara, putin din sufletul si pasiunea sa.

Veti descoperi aici frumusetea unei zone ce pare desprinsa de curgerea timpului si unicitatea unor oameni ce pastreaza înca obiceiuri si traditii transilvane, primindu-te oricând cu mare drag si mai ales dovedind mereu de ce ospitalitatea ardeleana îsi merita renumele.

Pensiunea Domnescu in Sălişte, Romania - 80 reviews, price from $22 | Planet of Hotels
Pensiunea Domnescu Saliste, Romania

Aveti toate sansele sa va apuce orele tarzii ale noptii depanand istoria locurilor.

Capacitate 30 de adulti in 14 camere cu baie proprie.

Adresa unitate: Săliște, str. Foltești, nr. 59

Vila Zollo

Vilǎ rusticǎ la munte cu spatii generoase ṣi vedere panoramicǎ ȋn toate direcţiile. Cazarea este situatǎ într-un loc liniștit la marginea satului Vale, lângǎ orǎṣelul Sǎliṣte ȋn Mǎrginimea Sibiului, ṣi 20 km de la Sibiu. Vǎ puteţi aṣtepta o curǎtenie excepţionalǎ ṣi la mediul plǎcut al unei faţade de larice ventilatǎ.

Casa Zollo, Sălişte – Prețuri actualizate 2021

Vila Zollo este o alegere bunǎ pentru drumeţii, excursii si ture pe Transalpina, cel mai înalt traseu peste munți. Alternativ, puteți doar să vă relaxați și să reîncărcați bateriile în calmul împrejurimilor rurale ṣi in aerul curat de munte. Singurul trafic în uliţǎ constǎ dintr-una sau douǎ cǎruţe care aduc fânul din colinele adiacente, și uneori trece o pisică sau un pui în tranzit.

Închiriem casa de vacanță din 2013 după trea ani de construcție, care au fost modelate de o idee, creativitate și răbdare în implementare și multă dragoste pentru detalii. Acum vila oferǎ 150 mp spaţiu de locuit pentru 6 pânǎ 8 persoane ṣi 5.000 mp de grǎdini.

▷ Cazare zona Sibiu • inchiriere vila rustica 3 camere la munte

Fiecare camerǎ este dotatǎ cu un pat dublu, un televizor LED (posturi internaţionale), acces Internet WiFi, plante ṣi un panou infraroṣu. Cea mai mare ȋncǎpere dispune de o canapea extensibilǎ pentru ȋncǎ douǎ persoane. La sosire veţi gǎsi aṣternuturile puse, prosoapele, sǎpunul ṣi gelul de duṣ sunt de asemenea disponibile.

Casa De Vacanta Zollo Saliste 4**** | Cazare in Saliste
 • Vilǎ zona Sibiu pentru 6 persoane (maxim 8)
 • Living cu bucǎtǎrie ṣi ṣemineu
 • 3 camere duble, 2 balconuri
 • 2 bǎi, dintre care una cu cadǎ ṣi maṣinǎ de spǎlat
 • Grǎdini ȋmprejmuite cu parcare, filigorie ṣi grǎtar
 • Sejur minim: 5 nopţi (cu excepții în extrasezon)
 • Pat suplimentar: 48 lei/noapte
 • Reducere dupǎ a 15-a zi de ȋnchiriere

Vila Carina

Am construit Casa Crina timp de cinci ani pe conturul unei ṣure abandonate; cu deosebitǎ grijǎ pentru fiecare detaliu ṣi respectând stilul tradiţional, având ȋnsǎ ȋn vedere ṣi pretenţiile moderne de locuit. Rezultatul constă într-o îmbinare a diferitelor timpuri și culturi, fiecare având o ambianță distinctă proprie.

Casa Vale ~ Crina Villa Vale – Travelminit.ro

Închiriem vila din 2010.
Salonul de 50 mp este amenajat cu parchet de stejar, fiind accesibil atât din curte cât ṣi din pridvorul adiacent din gradinǎ. Include o bucǎtǎrie deschisǎ, un ṣemineu zidit, un TV (Astra-satelit cu posturi internaţionale) ṣi un spaţiu pentru 16 persoane ȋn trei grupuri de mese.

Vila Crina Saliste 4**** | Cazare in Saliste
Oferte la Casa Crina (Vilă), Sălişte (România)

Bucǎtǎria este complet amenajatǎ cu o combinǎ frigorificǎ, maṣinǎ de spǎlat vase, plitǎ gaz, cuptor cu microunde, maṣinǎ cafea ṣi espresso, prǎjitor de pâine, fierbǎtor de apǎ, condimente, etc. Dacǎ v-ar ȋncânta o pauza de la gǎtitul cotidian, bucǎtǎreasa noastrǎ vǎ poate rǎsfǎţa cu micul dejun ṣi meniuri tradiţionale proaspǎt gǎtite.mpuri și culturi, fiecare având o ambianță distinctă proprie.

Lasă un comentariu