Sarmisegetusa – Cazare

Sarmizegetusa se află situată în partea de vest a Ţării Haţegului, la aproximativ 8 km de „Porţile de Fier ale Transilvaniei”, de unde se face trecerea în Banat.

În antichitate romanii au construit aici capitala provinciei Dacia, “Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa”. Zidurile oraşului aveau o lungime de 500 x 600 m şi închideau în interior o suprafaţă de aproximativ 33 ha. Pe o suprafaţă de 60-80 ha, în afara zidurilor de incintă ale oraşului, romanii au construit numeroase monumente publice, case particulare, morminte, etc.

Pe lângă această zonă locuită propriu-zis, oraşul mai dispunea de un “territorium”, unde cei care îşi puteau permite se retrăgeau pe timp de vară, existau “villa rustica”, ferme romane, cum sunt cele de la Hobiţa sau de la Sântămărie Orlea, ori existau aşezări de rang inferior, cum sunt “Aquae” (Călan Băi) sau “Germisara” (Geoagiu Băi), unde se făceau băi termale încă din antichitate. Dar acest “territorium” se extinde înspre est până în Munţii Apuseni, “Ampelum” (Zlatna) s-a rupt şi s-a dezvoltat din teritoriul Sarmizegetusei, iar înspre vest “Dierna” (Orşova) s-a divizat din teritoriul capitalei. Traian a fondat un singur oraş în provincie şi acela a fost “Colonia Dacica”, următorii împăraţi au pus bazele altor 10 sau 11 comunităţi urbane, din care Sarmizegetusa a devenit mamă pentru alte patru oraşe.

După retragerea armatei şi a administraţiei romane la sud de Dunăre, în 271-275, amfiteatrul de aici va fi blocat de către o populaţie romanică cândva în sec. IV. Undeva în colţul de nord-est a oraşului a fost descoperită o clădire de sfârşit de secol IV şi început de secol V, aceasta fiind o limită cronologică până la care oraşul va fi locuit în antichitate.

O linie de pătrundere a slavilor dinspre Banat este atestată prin numele localităţilor Teregova, Voislova, Bucova, Grădişte (satul se va numi din nou Sarmizegetusa doar din epoca contemporană).

În anul 1315 satul este atestat documentar sub numele Britonia, iar apoi aceste atestări se înmulţesc. În evul mediu şi în epocile ulterioare împrejurimile Sarmizegetusei şi nu numai, au beneficiat de un bogat material de construcţie oferit de ruinele romane. Numeroase biserici din Ţara Haţegului conţin piese romane, cum ar fi Densuş, Ostrov, Peşteana, Hăţăgel, Tuştea, Sântămărie Orlea, etc., de asemenea muzeele din ţară cum ar fi Lugoj, Deva, Cluj, Bucureşti, or chiar cele de la Budapesta şi Viena.

Pensiunea Sarmis Sarmizegetusa

Rustic, clasic, modern. Trei stiluri imbinate cu succes se regasesc in cele 76 locuri de cazare pe care Pensiunea Sarmis vi le ofera cu ultimele inovatii in materie de servicii la standarde de 3 stele in Sarmizegetusa, loc incarcat de istorie, liniste si frumusete.
Situata in frumoasa depresiune a Tarii Hategului, la poalele Muntilor Retezat, localitatea Sarmizegetusa se afla la aproximativ 8 km departare de trecatoarea care face legatura intre Banat si Transilvania si care purta in antichitate numele Tapae, astazi Portile de Fier ale Transilvaniei.
Manastirea Prislop – Arsenie Boca, unul dintre cele mai frecventate locuri de pelerinaj ortodox din Romania se afla la doar 24 km departare de pensiunea noastra.

Pensiunea Sarmis, Sarmizegetusa – Prețuri actualizate 2021

Facilitati unitate:
-Piscina acoperita,incalzita,climatizata
-Teren tenis sintetic cu nocturna
-Tenis de masă
-Terasa
-Barbeque
-Zona verde pentru relaxare
-Baldachine
-Lac pentru pescuit
-Parcare supravegheata video
-Gradina
-Curte
-Foisor
-Leagan
-Restaurant a la carte
-Produse tradiționale din gospodăria proprie
-Sala conferinta (capacitate 50 locuri,dotata corespunzator)
-Organizare evenimente speciale
-Living
-Internet wireless
-Loc de joacă amenajat pentru copii
-Informații turistice
-Foc de tabără
-Sah
-Remi
-Cărți de joc
-Acoperire Cosmote
-Acoperire Orange
-Acoperire Vodafone
-Acceptăm plata cu carduri
-Acces persoane cu dizabilități

Pensiunea Sarmis, Sarmizegetusa – Prețuri actualizate 2021
Camere Pensiunea Sarmis | Pensiunea turistica Sarmis - cazare si masa la  poalele Muntilor Retezat, in Tara Hategului

Adresa unitatii: 337415 Sarmizegetusa, Principală 82

Pensiunea Venus Sarmizegetusa

Pesiunea „Venus” este o cabana de lemn pe doua nivele, situata in Tara Hategului, judetul Hunedoara, in localitatea istorica Ulpia Traiana Sarmizegetusa. Pensiunea dispune de trei dormitoare, trei sali de baie, un living cu pat extensibil, bar si semineu.

Pensiunea Venus Sarmizegetusa – Travelminit.ro

Turistilor li se asigura accesul la bucatarie. Camerele sunt dotate cu aparate TV. Capacitatea totala de cazare este de 8 persoane. Pensiunea ofera o priveliste minunata spre muntii Tarcu si Retezat. Este clasificata de Ministerul Turismului la 2 margarete.

Adresa unitatii: Sarmizegetusa, nr. 47 A, jud. Hunedoara

Lasă un comentariu